TOPlist
Sledujte nás:

Květáková polévka

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, květ mletý, polévkové koření

Energetická hodnota celkem: 627 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 2, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Pečlivě opláchnutý květák rozebereme na menší růžičky, zalijeme vodou,osolíme a uvaříme (nikoli zcela doměkka, růžičky musejí zůstat celistvé). Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ, za neustálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou a vývarem z květáku. Uvedeme do varu a zvolna vaříme za občasného prošlehávání nejméně 20 minut. Ke konci varu přidáme mléko, polévku krátce povaříme, procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením, důkladně povaříme a vložíme do ní uvařený květák. Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při expedici.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři